Joey Nafzger

Terra-revival, inclusief herdistributieplan voor tokens

Gepubliceerd op:

21:58 – 13-05-2022

Do Kwon, de mede-oprichter en CEO van Terraform Labs, presenteerde vrijdag een voorstel voor een revivalplan na de ineenstorting van de algoritmische stablecoin UST en het bijbehorende op Terra gebaseerde actief, Luna.

De gedachte is dat deze aanpak deze gemeenschap zou stimuleren om te blijven en te herbouwen.

In een vrijdagbericht op Terra’s onderzoeksforum zei Kwon: “De Terra-gemeenschap moet de keten opnieuw samenstellen om de gemeenschap en het ontwikkelaarsecosysteem te behouden.” Zijn voorstel, dat een reactie was op validatorgroepen die de mogelijkheid bespraken om de Terra-chain te splitsen, omvat het compenseren van UST- en LUNA-houders die hun bezit niet konden of wilden verkopen tijdens de prijsdaling van deze week.


Kwon stelde voor dat validators het netwerkeigendom zouden resetten naar 1 miljard tokens verdeeld onder LUNA– en UST-houders, evenals een gemeenschapspool om toekomstige ontwikkeling te financieren. In het bijzonder zou 40% van de nieuw gedistribueerde tokens vóór de depegging-gebeurtenis naar LUNA-houders gaan; 40% zou pro rata naar UST-houders gaan op het moment van de nieuwe netwerkupgrade; 10% zou worden toegewezen aan LUNA-houders net voordat de chain stopt met werken en de resterende 10% zou naar de ontwikkelingspool gaan.

Van een top-10 cryptoproject tot handelen voor minder dan een fractie van een cent, de prijsgrafiek van LUNA biedt een verrassende herinnering aan hoe snel cryptomarkten kunnen veranderen.

Met betrekking tot de UST die ooit wordt omgezet in de Amerikaanse dollar, zei Kwon dat het waarschijnlijk geen verschil zou maken, gezien de massale liquiditeitsgebeurtenissen in het Terra-ecosysteem deze week. Met andere woorden, het vertrouwen in het stablecoin-model is permanent aangetast. Hij legde uit:


Zelfs als de koppeling uiteindelijk zou herstellen nadat de laatste marginale kopers en verkopers hebben gecapituleerd, zijn de houders van Luna zo ernstig geliquideerd en verwaterd dat we het ecosysteem zullen missen om een back-up uit de as op te bouwen.


Op het hoogtepunt begin april was de marktkapitalisatie van LUNA meer dan $ 41 miljard, volgens CoinMarketCap. De waarde van Terra’s UST, die niet langer een stablecoin kan worden genoemd, piekte op bijna $ 19 miljard. Na het verliezen van zijn dollarkoppeling, crashte UST vrijdag naar een dieptepunt van ongeveer $ 0,13.


Hoewel er geen manier is om de waarde van de blockchain volledig te herstellen, zei Kwon dat het herverdelingsplan de schuldenaars van het netwerk en de “loyale leden en bouwers van de gemeenschap” moet compenseren.

Terra LUNA
Contact

Neem contact op met MiD92 Crypto Division en start met investeren in het meest veerkrachtige en winstgevende investeringsplatform ter wereld.

Pin It on Pinterest

error: Crypto Division content is protected!!