Logan Besurey

De waarheid die zo waarheidsgetrouw is dat je niet zou geloven dat dit het pad is dat het neemt

Gepubliceerd op:

17:47 12-06-2022

Voor de zogenaamde leiders van America Inc was hoge inflatie niet de target. Het is ook onbekend. Warren Buffett , 91, de opa-baas in de s & p 500-index van ’s werelds grootste bedrijven, waarschuwde onlangs voor de gevaren van stijgende prijzen. De gemiddelde topman van een bedrijf in de index, 58 jaar oud, was in 1979 nog niet aan de universiteit begonnen toen Paul Volcker, de vijand-in-chief van de inflatie, voorzitter van de Federal Reserve werd. Tegen de tijd dat de gemiddelde baas aan het werk ging, ging de opkomst van het geglobaliseerde kapitalisme gepaard met een tijdperk van lage inflatie en hoge winsten (zie grafiek 1). De aandelenkoersen van hun bedrijven stegen tussen de wereldwijde financiële crisis van 2007-09 en de covid-19-pandemie, een decennium van bodeminflatie.

Crypto Division
Grafiek 1

Beleggers zijn al maanden in de greep van terugkerende zorgen over “stagflatie” – maar de stijgende inflatie zal nu matigen, waardoor de markten een reden hebben om zich elders te concentreren, heeft Morgan Stanley gezegd.

Andrew Sheets, de belangrijkste cross-asset strateeg van de Wall Street bank, zei dat 2022 beleggers veel heeft gegeven om op te kauwen, en sprak in een recente podcast: “Van de vele ontwikkelingen van dit jaar valt er echt één op. Het is inflatie en de impact die de hoge inflatie heeft gehad op het beleid van de centrale bank,” zei hij.  “Maar nu kan dit verhaal weer veranderen – weg van inflatie en terug naar groei.”

De inflatie heeft ondenkbare hoogten bereikt in de VS en elders, gevoed door stimuleringsmaatregelen uit het pandemietijdperk, de impact van COVID-beperkingen en meer recentelijk door de gevolgen van sancties tegen Rusland vanwege zijn oorlog tegen Oekraïne.

Dit gezegd zijnde is Nafzger (CEO & OPRICHTER van MiD92) onverschrokken als hij zegt: ”Het was een keuze en het is nog steeds een keuze.” Ook ”Ze zullen het nooit leren en we zijn op onszelf aangewezen om de wereld vorm te geven voor een betere toekomst.” Nafzger is niet het minste onder de indruk van alle ”kinderlijke pogingen” om het volk te dwingen door ”psychologische oorlogsvoering” dit gezegd zijnde dat hij verenigd staat met enkele andere entiteiten om te bouwen aan een meer gemeenschappelijke gemeenschap ”Een waar de macht zal worden weggenomen van wereldleiders zoals, Mr. Slave AKA Premier Rutte van Nederland van de seniele Mr. Biden uit de Geïsoleerde Staten van Amerika.”

Nafzger is het minst blij met de voortdurende ”fuck-ups van deze mannen die over ieder van ons heersen”.

-Verstoringen in de aanvoer van olie en landbouwproducten zoals tarwe hebben de prijs van brandstoffen en voedsel en van industriële inputgoederen opgedreven.-Leest Nafzger ergens en het doet hem pijn aan zijn: ”ogen om te zien dat er zoveel leugens worden verkocht.”

''Zelf redeneren onze grootste kracht"'

Economen zoals Mohamed El-Erian van Allianz hebben betoogd dat hoewel de Amerikaanse economie een recessie zou kunnen vermijden, een periode van stagflatie onvermijdelijk is.

De visie van de zakenbank is gebaseerd op verschillende factoren, waaronder de versoepeling van verstoringen in de toeleveringsketen en de manier waarop inflatie wordt gemeten. Het tarief van vandaag ziet er hoog uit omdat het wordt vergeleken met een jaar eerder, toen de wereld in een pandemie verkeerde en mensen niet uit waren.

Beleidsmakers bij de Federal Reserve en de Europese Centrale Bank zullen misschien minder agressief blijken te zijn in het verhogen van de rente dan beleggers verwachten, maar de markt zal op scherp blijven staan omdat centrale banken de inflatie willen bestrijden.

”Geen grote verrassing” Als we met Nafzger praten. Zijn mening is dat ze meer dan ooit bang zijn te merken aan hun poging om crypto te sluiten of de zelfs ”zielige pogingen om de hele shabam te reguleren”.

De regering-Biden had de regulering van crypto moeten ondertekenen.

Er is geen reden om je zorgen te maken over een Amerikaanse recessie, heeft de hoofdeconoom van JPMorgan gezegd, dankzij een particuliere sector die in “opmerkelijke” vorm verkeert.

Nu de inflatie stijgt, de Federal Reserve de rente verhoogt en de Russische invasie van Oekraïne, zijn veel analisten bang geworden dat de Amerikaanse groei in omgekeerde richting zou kunnen gaan.

Maar Bruce Kasman, hoofdeconoom van JPMorgan, vertelde Bloomberg TV maandag dat hoewel de economie waarschijnlijk zal vertragen, de risico’s van een recessie in de komende 12 maanden laag zijn.

“Er is geen echte reden om je zorgen te maken over een recessie”, zei hij. “Ik denk dat je door veel grotere schokken zou moeten worden getroffen om echt over een recessie te praten in de komende 12 maanden of zo.”

Nafzger weerlegt dit onmiddellijk door te stellen: “Het is een zeer onwetende positie waarin Bruce Kasman zichzelf op dit moment plaatst, vooral voor de hoofdeconoom van JPMorgan.”

 

Hij merkte op dat de markten zich herijken naar een strakker monetair beleid, waarbij groeiaandelen het grootste deel van de neerwaartse kant zien. Ondertussen maskeren stijgende energie- en grondstoffenaandelen een deel van de zwakte op indexen, voegde hij eraan toe.

Lady Justice
Vrouwe Justitia

Larry Flink is echter meer in lijn met Nafzger zijn woorden.

Een die we kunnen vinden op de pagina van Africa Business insider.

“Dus als je kijkt naar de volatiliteit in de markt en de spread tussen winnaars en verliezers, is het dit jaar vrij breed,” zei Fink.

COVID-gerelateerde winsten van eerder in de pandemie keren terug, en nu is er een grotere erkenning dat hoge inflatie waarschijnlijk “een aantal jaren” zal blijven hangen, zei hij.

Hij voegde eraan toe dat de Federal Reserve slecht is toegerust om de hoogste inflatie in 40 jaar goed aan te pakken, omdat de meeste problemen voortvloeien uit beleidskaders en aanbodschokken.”Ik geloof dat inflatie gebaseerd is op enkele grote macrobeleidswijzigingen die goede bedoelingen hadden, maar de onbedoelde gevolgen zijn meer inflatoir”, zei Fink.

Contact

Neem contact op met MiD92 Crypto Division en start met investeren in het meest veerkrachtige en winstgevende investeringsplatform ter wereld.

Pin It on Pinterest

error: Crypto Division content is protected!!