Michael Ugom

Cardano prijsvoorspelling voor de winter van 2022

27-10-2022

Gepubliceerd op: 16:43

De afgelopen maanden heeft de cryptocurrency-markt een sterke berenfase doorgemaakt. Dit suggereert dat er geen vraag is van de stieren, maar vanaf 20 oktober 2022 probeert ADA een herstelfase in te gaan vanaf het onmiddellijke ondersteuningsniveau van $ 0,35.

De Cardano-prijs blijft zich ongeveer een jaar in de troebele wateren van de crypto-winter wentelen na het vertonen van een spectaculaire show op zijn hoogste punt ooit van $ 3,10 en nu verhandeld op $ 0,40.

Fotokredit: StormGain

Cardano (ADA) prijsanalyse: moeten we binnenkort een ommekeer verwachten?

Cardano’s Vasil harde vork-upgrade die plaatsvond op 22 september 2022 leidde tot een dagmarktsluiting op $ 0,45. De munt was getuige van agressieve verkoop en een daling van 25% sindsdien. Dit suggereert dat de hard fork de vraag van investeerders niet kon stimuleren.

Deze kunnen in het vierde kwartaal van dit jaar, waarin de winter valt, veranderen. Traders verwachten een opleving in Cardano, samen met Bitcoin, Ripple (XRP) en Binance Coin (BNB).

Charles Hodkinson, mede-bedenker van Cardano, zei in een recente YouTube-video dat hij wil dat Cardano “het financiële besturingssysteem van de wereld wordt”. Maar om dat te laten gebeuren, zei hij: “Er moet een regelgevend regime zijn dat het bestaan van cryptocurrencies erkent, ze als positieve dingen beschouwt en de vrijheid waardeert die ze mensen bieden.”

Er is niets bijzonders nieuws met betrekking tot ADA, maar de crypto wordt vandaag nog steeds ongelooflijk zwaar verhandeld.

De prijs van ADA daalt al meer dan een jaar gestaag. Voortschrijdende gemiddelden die naar beneden hellen en een negatieve relatieve sterkte-index (RSI) geven aan dat beren nog steeds de controle hebben.

Fotokredit: Cryptonews

Cardano: Kopen of verkopen op het huidige niveau?

Een pauze en sluiting boven het 20-weekse exponentiële voortschrijdend gemiddelde is de eerste indicatie van kracht. Een dergelijke beweging zou erop kunnen wijzen dat territoriale stieren zijn begonnen met bodemvissen. Als gevolg hiervan is er mogelijk ruimte voor een rally in de richting van het 50-weeks eenvoudig voortschrijdend gemiddelde (SMA).

De beren kunnen echter andere bedoelingen hebben. Ze zullen proberen hun voorsprong te behouden door het ADA/USD-paar te verlagen naar $ 0,33 en vervolgens naar $ 0,30.

De recente sterke daling van de prijs van Cardano heeft de RSI in het oversoldgebied geduwd. Dit zou het begin van een consolidatie of een opluchtingsrally kunnen voorspellen.

Positief is dat het gebied tussen de 20-daagse EMA en $ 0,40 naar verwachting de stieren aanzienlijke weerstand zal bieden. De beren zullen proberen de daling opnieuw te hervatten als de prijs vanuit dit gebied lager wordt.

Aan de andere kant, als stieren de prijs boven $ 0,40 brengen, kan dat accumulatie op een lager niveau betekenen. Dat zou het begin kunnen zijn van een ondersteuningsrally voor de 50-daagse SMA. Als de bulls echter stoppen bij de volgende daling van meer dan $ 0,40, betekent dit een mogelijke verschuiving in het sentiment van verkopen op rally’s naar kopen bij dalingen. Dit niveau kan opnieuw de verkoop van de beren aantrekken.

De prijs zal dan boven de 50-daagse SMA worden geduwd terwijl de stieren proberen de rally te verlengen. Als ze succesvol zijn, kan het paar stijgen tot $ 0,50.

Cardano is perfect hersteld van de vraagzone op ongeveer $ 1 en het bereik is laag. De startprijs ligt tussen $ 1 en $ 1,5. Als BTC opnieuw daalt, bestaat de kans dat de prijs onder deze vraagzone divergeert voordat hij stijgt, wat de liquiditeit zou verminderen. Als we consequent onder de $ 1 beginnen te sluiten, denk ik dat $ 0,25 een mogelijkheid is. Er is hier een sterker potentieel voor een uitbraak, waardoor ADA hoger kan pushen omdat de prijs prachtig weerkaatst van de vraagzone en dicht bij de trendlijn komt.

De prijs is gestegen van een significante vraagzone, zoals te zien is op de 1-daagse grafiek. ADA lijkt zich in een aanzienlijk macrobereik te bevinden (met een afwijking van $ 2,6). Het zou een einde maken aan de ongunstige marktstructuur waarin het zich sinds oktober bevindt als de prijs $ 1,5 kan terugverdienen. Gezien de positieve divergentie die zich op de RSI-grafiek heeft gevormd, zou het verstandig zijn om te voorspellen dat het op dat punt de top van de range zal testen. Als het niet in staat is om het niveau van $ 1,5 terug te nemen, zullen we waarschijnlijk het lagere bereik testen, waarbij we een afwijking genereren bij de dieptepunten van het bereik en misschien zelfs dalen tot $ 0,39. Dit is echter de worst case situatie.

Het uitgangspunt achter mijn prijsvoorspelling is dat de markt voor cryptocurrency zal blijven groeien.

Contact

Neem contact op met MiD92 Crypto Division en start met investeren in het meest veerkrachtige en winstgevende investeringsplatform ter wereld.

Pin It on Pinterest

error: Crypto Division content is protected!!